Ett CRM-system på dina villkor

CRM står för Customer Relationship Management: ett CRM-system är sin enklaste form helt enkelt ett verktyg för att hantera och arbeta med sina kundrelationer.

Det finns en uppsjö av CRM-verktyg på marknaden idag, vissa är väldigt minimalistiska och enkla medan andra erbjuder djupa insikter i kundrelationerna. En del kan till och med automatisera delar av relationen för att göra det möjligt att skala upp mängden kunder man kan hantera.

Yoddla ligger någonstans i mitten. Vårt CRM är långt ifrån minimalistiskt. Samtidigt tycker vi inte att relationer är något man ska automatisera – det blir liksom inte lika äkta och bra då. Många av våra kunder berättar också att det är just CRM-systemet de gillar bäst av Yoddlas alla moduler. Låt oss berätta varför!

Du väljer kolumner på CRM-tavlan

En stor anledning till att Yoddla CRM är så populärt, är att vi vill styra så lite som möjligt av hur du lägger upp din kundresa. Alla företag är unika, och att försöka packa in alla möjliga varianter av säljprocesser i en färdig mall ger i bästa fall en medioker lösning. Istället vill vi låta dig bestämma själv.

Bild på Yoddlas CRM-system

CRM-tavlan är helt enkelt en modul bestående av olika kolumner. Du väljer själv hur många kolumner du behöver för just er säljprocess och lägger till nya efter behov. Döp dem utifrån steg i säljprocessen, till exempel "Inkommande – Kontakta – Återkom – Offert – Uppföljning – Avslut" (men kom ihåg: det här är bara ett exempel!). Därefter kan du flytta leadskort från kolumn till kolumn allteftersom du tar kunden genom flödet.

Flytta kundkort i CRM-systemet

Leads, prospects… Kärt barn har många namn

En CRM-tavla är inte mycket värd utan leads. Ja leads, förresten. En del kallar dem leads, andra säger prospects, vissa säger potentiella kunder eller affärer och en del rätt och slätt affärsmöjligheter. Oavsett vad du kallar dem: det är på CRM-tavlan de hamnar.

Vy för att skapa lead Genom att skapa leads, antingen direkt på tavlan eller direkt i kundkortet (vi kommer till det), skapar du helt enkelt koll på potentiella affärer och var i processen de befinner sig. Tavlan ger en utmärkt överblick: en bra pipe är full av kort i de vänstra kolumnerna men brukar smalna av ju närmare avslut man kommer. Det här hjälper dig att förutse din pipe så att du kan agera i tid om du ser att mängden inkommande potentiella affärer börjar tunnas ut. Om till exempel möteskolumnen har få kort, så vet du att du behöver fokusera på att boka in fler möten med dina potentiella (och befintliga!) kunder.

Varje leadskort visar
Ett kort i CRM-systemet

 • Kundens namn
 • Initialerna på den som "äger" kunden/leadet
 • Leadets titel (t.ex. vilken produkt eller tjänst affären gäller)
 • Potentiellt ordervärde (utifrån din bedömning)
 • Datum för nästa kontakt
Du kan också fälla ut leadskortet genom att trycka på plustecknet i nedre högra hörnet. Då visar också eventuell beskrivning av leadet, om affärsmöjligheten är öppen eller stängd samt när kortet skapades.

Du kan också välja att Ta bort eller Avsluta leads. De försvinner då från CRM-tavlan, men ditt val ligger till grunden för en CRM-rapport som kan genereras i Yoddla. Där får du se ordervärden, avslutsfrekvens och annan data som kan hjälpa dig att finslipa din försäljning och dina kundrelationer. Ett avslut indikerar helt enkelt att du fått affären, medan "Ta bort" indikerar att du inte fick den.

Testa gratis

Kundkort – en guldgruva av information

Varje kund i Yoddla har ett kundkort. När du lägger till en kund för första gången, anger du (nästan) så mycket eller lite information du vill. Det räcker faktiskt med organisationsnumret – tack vare vår koppling till AllaBolag kan du då hämta resten av kundens uppgifter automatiskt!

I kundkortet ryms flera olika moduler. Här hittar du självklart saker som kontaktuppgifter till både företag och kontaktpersoner, men du ser också vem som är kundansvarig och hur mycket affärer ni gjort över tid.

Vy av kundkortet

Du ser självklart också leads kopplade till kunden i CRM-systemet, men också skickade fakturor, offerter och aktiva projekt. Skapa leads direkt härifrån om du vill. En smart funktion att känna till är att du också kan skriva kommentarer i kundkortet. De tidsstämplas, och gör att du kan följa relationen med kunden över tid genom att göra små noteringar i samband med varje kontakt.

En annan smart funktion är taggning. Med hjälp av taggar som du själv väljer och skapar i systemet kan du sortera alla dina kunder utifrån de parametrar som är viktiga för er! En del sorterar på geografisk uppdelning, andra på bransch och många sorterar också utifrån storlek på företag. Återigen handlar det om att vi vill skapa kundhantering på dina villkor. Taggarna kan du använda för att filtrera kunder i kundlistan och projekttavlan.

Skapa konto
Ditt pris: från bara 348 kr/månad!

Kundhanteringssystem som en del av något större

Vi som byggt Yoddla CRM har lång erfarenhet av försäljning inom både B2B och B2C. Det finns otroligt många bra kundhanteringssystem på marknaden, men de allra flesta är begränsade till just säljprocessen: offerter skrivs ofta i Word eller något e-signeringsverktyg, och när man fått accept så öppnar man ett annat dokument för att skapa en orderbekräftelse. Leveransen sker sedan i ett projektverktyg av något slag, medan fakturan skickas från bokföringssystemet.

Yoddla är ett flödesbaserat affärsstöd. Det innebär att kundhanteringen inte slutar när du vunnit affären: tvärtom kan du skriva offerter och orderbekräftelser direkt i systemet, projektstyra kopplat till kundkortet, tidrapportera mot projektet och skicka en faktura utifrån vad du och kunden kommit överens om.

Yoddla är helt enkelt inte bara ett säljstöd. Det är ett relationsstöd, till för att förbättra och fördjupa kontakten med dina kunder över tid. Och alltid på dina villkor.

Testa oss gratis i 45 dagar helt utan köpkrav! Därefter är priset låga 348 kronor per användare och månad.

 • Billigare än fruktkorgen
 • Projekthantering
 • CRM-Verktyg
 • Tidrapportering
 • Fakturering
 • Rapporter
 • Offerthantering
 • Smart dashboard
 • Kundregister
 • Orderhantering
 • Integrationsmöjligheter
 • Support på svenska

Vad väntar du på?

Testa Yoddla gratis i 45 dagar. Därefter betalar du bara per användare med kort eller faktura utan bindningstider.

DET LÅTER BRA! Nej, jag ogillar enkelhet
Betala säkert med kort eller faktura
 • Betala med Mastercard
 • Betala med Visa
 • Betala med AmEx
 • Alla anslutningar är krypterade
Copyright © 2019 Yoddla AB