5 tips som väsentligt kommer att underlätta ditt företagande

21 augusti 2017, 01:59

Att starta företag innebär att du tar på dig alla roller som normalt finns fördelade i en organisation: från vd och IT-chef, till säljare och vaktmästare. Och alla är lika viktiga, för om något inte fungerar på ett område så kommer det att påverka hela verksamheten.

Det är inte alltid glamoröst, men det är heller inte därför du gör det. Friheten, möjligheten att bestämma över din egen tid, chansen att förverkliga en dröm och kanske också möjligheten att i framtiden anställa andra som kan avlasta dig, brukar vara viktiga drivkrafter.

Men innan du, eller ni, är tillräckligt många, så handlar mycket i vardagen om att prioritera och försöka göra det mesta av sin tid. Här är fem smarta tips som kommer att underlätta ditt företagande.

Lej ut!

De första skälvande månaderna finns det kanske inte ekonomi till det, men så snart du skickat dina första fakturor är det dags att ta in stödtjänster. Varför? För att det är det som alla organisationer handlar om: när specialister arbetar tillsammans genom att göra det de är bra på, får de mer gjort än om alla blir generalister och försöker göra lite av allt.

Det är helt enkelt rationellt att du ska göra det du är bra på, och låta andra göra det som de är bra på. På så sätt frigör ni tid för varandra. Ett bra exempel är bokföring: det är viktigt att den görs korrekt (av flera anledningar), så du måste lägga tid på att lära dig att göra rätt, och sedan måste du lägga tid på att göra det.

Om du lägger fem timmar varje vecka på bokföring, är det fem timmar mindre du kan lägga på att sälja och leverera. Samma mängd bokföring tar kanske två timmar för en erfaren person att göra. Du betalar kanske 1500 kronor för det då (två timmar x 750 kronor), men frigör tid som låter dig fakturera 3750 kronor (fem timmar x 750 kronor). Nettovinst för dig blir då 2250 timmar i det här exemplet. Självklart är det förenklat, men förhoppningsvis förstår du principen: lej ut så fort du kan.

Andra saker som kan vara effektiva att leja ut är t.ex. byggande av webbplats och digital marknadsföring, formgivning, lokalvård och IT-hantering.

Sälj, sälj, sälj!

Om du inte tycker om att sälja, är det bäst för dig att du har en kompanjon som gör det. Pengar i ett företag är som syre i blodet: det behövs för att organismen ska leva. På samma sätt är försäljning som att andas – om du inte andas så får du inget syre i blodet och dör, och om du inte säljer så spelar det ingen roll hur fin verksamhetsstruktur du har, ditt företag kommer att gå under.

Många som startar företag utifrån en idé eller produkt antar felaktigt att om de bara skapar produkten och släpper den på marknaden, så kommer folk att köpa. I 99 fall av 10 är det här direkt fel, och leder till ett bryskt uppvaknande. (Detsamma gäller tyvärr också många e-handlare som upptäcker ett hål på marknaden, startar en e-butik och kallt räknar med att folk ska hitta dit av sig själva.) Det fungerar helt enkelt inte så.

Det första du måste göra är alltså att överkomma rädslan och hitta en säljprocess som fungerar. Med högt säljtryck kan till och med mediokra produkter överleva länge – se bara på Eniro som tuffar på trots att nyttan med att annonsera på deras plattform länge varit avtagande.

Om du får säljet på plats, så löser sig resten. Nästan så enkelt är det faktiskt!

Våga välja – och välja bort

Som företagare kommer det att öppnas dörrar och möjligheter för dig som du inte trodde var möjliga. Problemet är helt enkelt inte att hitta saker att göra, problemet är att välja vilka av alla möjligheter du ska ta.

Många framgångsrika företagare vittnar om att en av de viktigaste framgångsfaktorerna för dem är att kunna tacka nej. Allt du gör kommer nämligen med en alternativkostnad i form av tid: när du lägger tid på sak A, så innebär det automatiskt mindre tid över för sak B.

Var därför noggrann med vad du tackar ja till, och mappa hela tiden det mot ditt övergripande mål för företaget genom att ställa frågan ”är det här något som kommer att ta mig närmare mitt mål?”. Om svaret är ja, så kör! Om svaret är nja eller nej, så är det oftast faktiskt bättre att tacka nej. Det kommer komma fler möjligheter.

Lägg tid på strukturen redan från början

Det här tipset är speciellt viktigt om du planerar att bygga ett företag med anställda, men även för en enmanskonsult är det viktigt att ha koll på strukturerna.

Det är faktiskt relativt enkelt att företaga i början, åtminstone om man jämför med hur det är att ha tio anställda. Du kan ha allt i huvudet eller åtminstone i kalendern, du har en feedbackloop som bara behöver rulla inuti ditt eget huvud, och du vet alltid precis vad du menar när du förklarar något för dig själv.

Sedan kommer dina första anställda, och du upptäcker att vad du säger och vad de hör inte alltid är samma sak. Vid 10-15 anställda upptäcker du att information som tidigare flöt fritt i organisationen nu inte kommer fram till alla. Vid 20 anställda upptäcker du att du har avdelningar som inte fungerar eller kommunicerar med varandra, och när du öppnar på flera orter märker du att den interna administrationen blir bananas eftersom vissa har kommit på egna sätt att dokumentera och lösa problem.

Kort sagt: om du hela tiden tänker struktur och ställer dig frågan ”hur kommer det här systemet att fungera när vi är fler?”, så har du kommit längre än de flesta som startar eget. Självklart kan det finnas system som fungerar optimalt för tre anställda men inte för femton, och då är det helt okej att ändå välja de systemen – så länge du vet att de på sikt kommer att behöva bytas ut och att det kommer att kräva resurser.

Var pålitlig

Det här kom som en överraskning för mig, men alla branscher jag stött på har varit fulla av företag och företagare som helt enkelt inte levererar vad de lovat, och speciellt inte i tid.

Om du bara håller vad du lovar, så skulle jag säga att du i många branscher redan där gör ett bättre jobb än 50 % av dina konkurrenter. Och eftersom vi företagare hatar osäkerhet, är vi snabba på att sålla bort opålitliga leverantörer. Det innebär omvänt också att vi älskar pålitliga leverantörer som vill bygga en långsiktig relation med oss, byggd på trygghet och pålitlighet.

Har du några tips?

Vi fyller gärna på listan! Maila mig direkt på jonas@yoddla.se eller hör av dig till oss på Twitter eller Facebook så kan vi fortsätta diskussionen där.