Ny funktion: tidsuppskatta & tidrapportera deluppgifter i projekt

14 augusti 2017, 01:21

En tumregel vi har på Yoddla är, att om en funktion eller lösning efterfrågas av tre eller fler kunder, så ska den byggas. Möjligheten att arbeta med deluppgifter i projekt är en sådan funktion, och nu har vi sjösatt den efter en tids funktionstester och laborerande.

Tidsuppskatta, kommentera och få bättre koll


Nu kan du som projektledare skapa deluppgifter i ett projekt, och sätta ett tidsestimat på dem. Sedan tidigare kan du tilldela en projektdeltagare huvudansvar för uppgiften, men nu kan den alltså också kopplas till t.ex. tiden ni specificerat i en offert. Sätt också en deadline för uppgiften så har du och medarbetarna järnkoll på hur ni ligger till. Både du och genomförarna kan sedan lägga in kommentarer på deluppgiftnivå såväl som i projektnivå. När ni är färdiga markerar ni deluppgiften som klar och den stryks då från todo-listan i projektkortet.

Tidrapportera för fakturering och översikt


Alla projektdeltagare kan tidrapportera mot deluppgifterna och får tillgång till hur ni ligger till kontra uppskattad tid, både på uppgifts- och projektnivå. Tidrapporterna kan sedan som vanligt användas som underlag för fakturering.