Systemet: Bättre dokumenthantering

19 september 2017, 09:48

dokumenthantering i yoddlaVi lyssnar på er användare! Sedan länge har vi haft stöd för möjligheten att spara dokument i projektkorten, för att man lättare ska kunna få en överblick och hantera till exempel offerter, tidplaner, avtal och annats som rör det aktuella projektet.

Många av er har också efterfrågat denna möjlighet på kundnivå, för att kunna ta ett samlat grepp kring all dokumentation som rör kunden. Möjligheten att ladda upp och spara dokument på kundnivå gör dels att ni får ännu mer av er relation med kunden samlad på ett och samma ställe, dels tar det också bort behovet av en separat lösning för kunddokument.

Varje konto har även fortsättningsvis 100 mb fritt utrymme för dokumenthantering, oavsett om det sker på kund- eller projektnivå, och det går lätt att köpa till mer utrymme vid behov. Detta görs enkelt genom att gå till Inställningar och därefter Abonnemang, och uppgradera med mer utrymme. Där kan du också se hur mycket utrymme ni använder för tillfället (det går givetvis att radera uppladdade dokument om ni vill spara utrymme).

För närvarande lagras alla dokument krypterat på Amazon S3 vilket innebär att filerna skickas utanför Sveriges gränser. Vi håller bevakning på nuvarande och kommande lagstiftning (t.ex. GDPR) för att försäkra oss om att era dokument förvaras säkert och i enlighet med gällande lagar och regler. Databaserna (t.ex. kundkort, leads och projektinformation) lagras i Sverige.