Skicka offerter och fakturor på ett kick!

Det finns gott om gratismallar på nätet för både offerter och fakturor, så varför välja någonting som kostar? Det är en rimlig fråga, med ett ganska enkelt svar. Att skriva offerter för hand i Excel eller Word kostar tid, och tid är det dyrbaraste du har som företagare, för du kan inte köpa dig mer av den.

Självklart går det att använda mallar även med text, copy-paste på det mesta så tar det inte så lång tid varje gång. Men det är inte där tidsbesparingen sitter: det tar fortfarande tid att skriva en bra offert i Yoddla, och det ska ta tid. Annars är det ingen bra offert.

Tiden du sparar ligger istället i att du har ett system i Yoddla som håller koll på dina offerter, orderbekräftelser och fakturor åt dig. Du slipper saker som hamnar mellan stolarna, du slipper manuellt ha koll på förfallodatum och giltighetstider, och du slipper lägga tid på att räkna ihop vad du har ute på offert, vad som ska levereras och hur mycket du fakturerat den här månaden. För vi gör det åt dig.

Yoddlas offertmotor

I offertmotorn genererar du enkelt snygga offerter utifrån de kunder och produkter/tjänster du lagt in i systemet. Varje produkt har ett förbestämt pris, som du självklart kan ändra från offert till offert beroende på vad som sagts till kund. Du kan också lägga in rabatter. Självklart sköter systemet sådant som öresavrundningar och rabattuträkningar.

En offert i Yoddla

I Yoddla kan du även skapa färdiga bilagor, som till exempel allmänna villkor, och bifoga offerterna när du skickar iväg dem. Välj mellan att spara och ladda ner offerterna, eller skicka dem direkt från vårt system med e-post.

Statusvy för offerter Från offerten kan du sedan markera den som skickad, avvisad eller godkänd. Statusen visas i offertöversikten, där du snabbt får koll på status, kund, offertdatum, förfallodatum, acceptdatum och belopp.

Bonus: orderbekräftelser

När du fått godkänt på en offert kan det vara bra att skicka en orderbekräftelse till kunden för att säkerställa att ni är på samma nivå. När du markerat offerten som godkänd ändrar den automatiskt status till order, och du kan skicka den igen. Naturligtvis kan du redigera den om det tillkom någon produkt eller villkor i slutförhandlingen.

Testa gratis

Fakturera med Yoddla

Att fakturera är det bästa med företagande! Och att skapa fakturor i Yoddla är löjligt praktiskt. Fakturamotorn samlar automatiskt in information kopplad till kunderna och ger dig möjlighet att fakturera direkt från en offert du skapat tidigare, att fakturera tider som rapporterats in i tidrapportmodulen (ingår i alla Yoddla-konton), eller att fakturera från både och.

Välj själv hur du vill gruppera tidskategorier, vilken information du vill inkludera från tidrapporterna, och om du vill öresavrunda. Precis som med offerterna kan du ladda ner fakturor som PDF eller skicka dem direkt ifrån systemet. Om olyckan skulle vara framme finns givetvis möjligheten att skapa en kreditfaktura.

Få koll på faktureringen

I fakturavyn visas tre moduler: en med ofakturerade timmar som du kan skapa fakturor utifrån, en lista där fakturorna visas tillsammans med information om belopp, status, fakturadatum etc., och en graf som visar betalda och obetalda fakturor månadsvis för det senaste halvåret.

Det blir enkelt att få en överblick och eftersom du kan sortera både på status och förfallodatum kan du enkelt ha koll på fakturor som förfallit eller är på väg att göra det. Du slipper helt enkelt lägga tid på att gå igenom långa PDF-listor för att se vem som betalt vad. Markera enkelt fakturor som är betalda och få koll.

Skapa konto
Ditt pris: från bara 348 kr/månad!

Bonus: koppling till Billogram

Yoddla har en kostnadsfri koppling till Billogram, som låter våra kunder skapa fakturor i Yoddla, men skicka dem via Billogram. På så vis kan du utnyttja alla fördelar med vårt affärssystem, samtidigt som du drar nytta av Billograms möjligheter att kommunicera genom fakturan och få betalningsuppdateringar.

För att använda kopplingen behöver du ha aktiva konton hos både Yoddla och Billogram, och hämta ett API-token hos Billogram, som du sedan anger i Yoddlas inställningar.

 • Billigare än fruktkorgen
 • Projekthantering
 • CRM-Verktyg
 • Tidrapportering
 • Fakturering
 • Rapporter
 • Offerthantering
 • Smart dashboard
 • Kundregister
 • Orderhantering
 • Integrationsmöjligheter
 • Support på svenska

Vad väntar du på?

Testa Yoddla gratis i 45 dagar. Därefter betalar du bara per användare med kort eller faktura utan bindningstider.

DET LÅTER BRA! Nej, jag ogillar enkelhet
Betala säkert med kort eller faktura
 • Betala med Mastercard
 • Betala med Visa
 • Betala med AmEx
 • Alla anslutningar är krypterade
Copyright © 2019 Yoddla AB