Tidrapportering med ett syfte

Tidrapportering är en tråkig, men ack så viktig, del av verksamheten för många företag. Speciellt om man säljer timmar är man beroende av en fungerande, enkel och smidig tidrapportering. Alla företag kan dock tjäna på att i någon mån och under enstaka perioder tidrapportera för att få beslutsunderlag kring vad man lägger sin arbetstid på.

Så fungerar det göra en tidrapport i Yoddla

Bild av tidrapporteringen Yoddlas tidrapportering utgår från kunder, projekt och produkt/tjänst. Man behöver alltid knyta sin arbetstid till en kund, så många av våra användare skapar helt enkelt en kund i sitt eget företags namn, eller döper den kort och gott till "internt".

Om det finns något aktivt projekt skapat på kunden väljer man sedan det, men det måste inte finnas aktiva projekt för att man ska kunna lägga tid eller produkter på kunden. Därefter väljer man produkt eller tjänst i listan med tillgängliga produkter.

För att skapa en flexibel tidsredovisning låter vi användaren välja själv: om man vill tidrapportera mellan två klockslag eller om man vill fylla i använd tid i timmar och minuter. Man kan dessutom lägga till en notering i tidrapporten om man vill förtydliga vad det är man gjort.

Alla tidrapporter visas sedan i en lista, och kan också användas som underlag för att skapa rapporter i vår rapportmotor. Där kan du se vad olika användare lagt tid på, och filtrera utifrån kunder, användare, tidsperioder, tidkategorier och projekt.

Bild av tidrapporten

Tidredovisningen som fakturaunderlag

När du skapar fakturor kan du enkelt välja om du vill ha med den rapporterade tiden som poster. Om du har många tidrapporter du vill ha med, kan du gruppera dem utifrån Projekt, Produkt eller Användare. Du väljer också om du vill att Datum, Användare och Noteringen från tidrapporten ska finnas med på fakturan eller inte.

Testa gratis nu

Bli effektivare och gör rätt saker

En tidrapport kan vara ett sätt att skapa fakturaunderlag, eller rentav ett sätt för arbetsgivare att kontrollera att anställda dyker upp i tid och gör sitt jobb. Men det finns också en större nytta med att redogöra för vad man lägger tid på: om det går att dra lärdom av sina tidrapporter, så går det också att bli betydligt mer effektiv!

Det är många gånger en chock för anställda och kollegor när de svart på vitt får att de lägger till exempel en femtedel av sin tid – en hel arbetsdag varje vecka – på mail, administration och interna möten. I många fall är det ännu värre: vi är helt enkelt inte särskilt effektiva med våra dagar alla gånger.

Och insikt är ju som bekant det första steget mot förändring och förbättring. När man inser hur mycket tid man lägger på att göra saker som inte gör så stor skillnad för utfallet, blir det också betydligt lättare att börja prioritera. Det blir också lättare att stanna upp och fråga sig själv: "borde jag verkligen göra det här med tanke på min beläggningsgrad och mina arbetsuppgifter?". Ofta räcker det väldigt långt att lägga om några vanor och beteendemönster för att få ut betydligt mer av sina dagar. Här spelar tidrapportering en stor roll för att man ska kunna fatta sådana beslut på rätt underlag.

Med Yoddlas verktyg för tidrapport är det enkelt att se vad man lägger tiden på, och enkelt att fakturera lagd tid. Mer än så behöver man egentligen inte tidrapportering till, tycker vi. Därför har vi också gjort det barnsligt enkelt att skapa själva tidrapporten. Allt för att du ska kunna använda den på dina villkor.

Dessutom har vi ju inte bara tidrapportering och fakturering i vårt system: alla kunder har också automatiskt tillgång till vår hyllade CRM-tavla, projektverktyget och offertmotorn som tillsammans gör det enklare att företaga.

Skapa testkonto

Sluta krångla, börja Yoddla. Testa oss gratis i 45 dagar för att se om vi är något för dig!

 • Billigare än fruktkorgen
 • Projekthantering
 • CRM-Verktyg
 • Tidrapportering
 • Fakturering
 • Rapporter
 • Offerthantering
 • Smart dashboard
 • Kundregister
 • Orderhantering
 • Integrationsmöjligheter
 • Support på svenska

Vad väntar du på?

Testa Yoddla gratis i 45 dagar. Därefter betalar du bara per användare med kort eller faktura utan bindningstider.

DET LÅTER BRA! Nej, jag ogillar enkelhet
Betala säkert med kort eller faktura
 • Betala med Mastercard
 • Betala med Visa
 • Betala med AmEx
 • Alla anslutningar är krypterade
Copyright © 2019 Yoddla AB